HET RIJK VAN HET MIDDEN

HET RIJK VAN HET MIDDEN od Dimitri Stuer - MotionBuilders.be

Dimitri Stuer - MotionBuilders.be

Er valt heel wat te zeggen over China, zeker in deze volatiele tijden.   Het Westen wantrouwt nog meer dit immens grote land in transitie.   Enkel begrip en juiste context kan misschien leiden tot minder vrees voor China.  

Mijn vaste gids is Chinakenner en sinoloog Pascal Coppens, auteur van "China's New Normal".  Zijn nieuwste publicatie "Kunnen we China vertrouwen?" hanteer ik als leidraad voor vele gesprekken met Pascal alsook met Chinezen in eigen land en met Westerse ondernemers in China.  Wat is hun visie? Wat zijn hun ervaringen?  


Ik kijk onder de motorkap hoe de Chinese motor op volle toeren blijft draaien en neem je graag mee op mijn ontdekkingstocht om de logica van China beter te begrijpen.   Beter dichterbij in vertrouwen dan op afstand in koud wantrouwen. 

Kategorije: Umjetnost

Slušaj posljednju epizodu:

Vrijheid van mening in China? Helemaal niet .. of toch wel, maar anders? Moeilijk te begrijpen met een overheid die meer dan een oogje in het zeil houdt. Ze doen het letterlijk met miljoenen slimme camera's in het straatbeeld. Niet bepaald een land van voorkeur als je dat door een westerse bril bekijkt. Of is nuance en duiding nodig? Zeker wel .. want hoe verklaar je anders dat de gemiddelde Chinees zich niet aan die beperkingen van vrijheid stoort.  

Is een dictatuur in China te vergelijken met Rusland overigens?

Wat is het verschil? En staat de geloofwaardigheid van de leider Xi Jinping onder druk door jongere Chinezen die van het westen hebben geproefd?   

Een stevig gesprek waar een kritische noot absoluut aan de orde is maar vooral nog meer nuance.   In deze aflevering praten over "Systeem én Partij". 


Prethodne epizode

 • 10 - AFL 06 - SYSTEEM & PARTIJ 
  Fri, 17 Jun 2022
 • 9 - AFL 05 NETWERK & GROEPERING 
  Sun, 29 May 2022
 • 8 - AFL 04 - BEDRIJF EN TEAM 
  Sat, 30 Apr 2022
 • 7 - ACTUA - LOCKDOWN SHANGHAI 
  Fri, 15 Apr 2022
 • 6 - AFL 03 - FAMILIE EN VRIENDEN 
  Fri, 15 Apr 2022
Prikaži više epizoda

Više %(umjetnost)s podcasta iz Hrvatskoj

Više međunarodnih umjetnost podcasta

Odaberi žanr podcasta