Agelast podcast

Agelast podcast od Galeb Nikačević Hasci-Jare

Galeb Nikačević Hasci-Jare

Najstarija priča na svetu je mit o potrazi. Čovek otkako postoji, on traga. Traganje može da bude prostorno, ali traganje može da bude i unutrašnje. Tragamo za srećom, za identitetom, tragamo pokušavajući da odgovorimo na mnoga pitanja. Kroz razgovore i putovanja, ovo je moja potraga, moj pokušaj da pobegnem od besmisla.Agelast podcast je projekat Galeba Nikačevića.

Kategorije: Sport i Rekreacija

Slušaj posljednju epizodu:

Podržite me na Patreonu: https://www.patreon.com/agelast

Jednokratne donacije kanalu: https://www.paypal.me/agelastpodcast

Kripto donacije: BTC: 1BdrToPVPRbMtzPkdX8z3wviTHZZyzqD7w

ETH: 0xe189975f215102DD2e2442B060D00b524a608167

FB: https://www.facebook.com/galebnikacevic

Instagram: https://www.instagram.com/agelast_/

Twitter: https://twitter.com/GalebNikacev

A1: https://a1.rs/privatni

Gost ovonedeljne epizode je dr Mike Mew (Majk Mju), ortodont iz Velike Britanije koji dolazi iz porodice ortodonata, tačnije, treća je generacija koja se bavi ovom profesijom. Postao je pre nekoliko godina prava globalna internet senzacija svojom tehnikom koju je nazvao „mewing” (mjuing) koja dnevno generiše na milione heštegova kako na tik toku, tako i instagramu u kojima tinejdžeri pokazuju svoje transformacije vilice koristeći ove vežbe. Svojom tehnikom se našao na udaru zvaničnog udruženja u svetu ortodoncije u Velikoj Britaniji i ima vrlo kontroverznu reputaciju. O njemu su pisali od BBC-a, preko New York Timesa do Guardiana, nazivajući ga i jednim od idola „incel” internet zajednice. Takođe možete da ga vidite i u Netflixovom dokumentarcu „Open Wide”. U pinovanom komentaru na videu ću okačiti i te linkove da konačno mišljenje možete da formirate i sami. Ove optužbe, između ostalog i sam dr Mike Mew adresira u samom razgovoru. 
U vezi sa time, pošto ne želim da se pravim da sam stručnjak u ovoj oblasti, ovaj video sam pre puštanja vama prosledio na nekoliko adresa naših najboljih ortodonata i svi su mi potvrdili, barem što se ovog videa tiče da je sve u njemu izgovoreno apsolutno medicinski relevantno i tačno. 
Ali šta je ortodoncija? 
Ortodoncija je specijalistička grana stomatologije koja se bavi ispravljanjem nepravilnog položaja zuba, kao i odnosa vilica u toku rasta i razvoja i nakon toga. Bavi se proučavanjem razvojnih poremećaja i svih faktora koji mogu uzrokovati malokluzije. Uključuje dijagnostiku, preventivu i lečenje svih oblika nepravilnosti zuba i okolnih tkiva. Pravilno postavljeni zubi rešiće probleme upale desni i karijesa  jer će biti olakšano čišćenje zuba. Sprečiće propadanje potpornog aparata zuba, a samim tim i gubitak zuba. 
Pravilan odnos zuba bitan je i za funkciju mišića za žvakanje, kao i viličnog zgloba. Sa pravilno postavljenim zubima povećano je i samopouzdanje pri kontaktu sa ljudima, kako poslovno, tako i privatno. 
Na nastanak ortodontskih nepravilnosti utiču i loše navike kao što su : sisanje prsta, disanje na usta, sisanje predmeta, tiskanje jezika… Uklanjanjem štetnih navika i upotrebom preventivnih mera možemo pravovremeno delovati, ispraviti i pravilno usmeriti položaj zuba i razvoj vilica.

Audio: Marko Ignjatović

Instagram:

Galeb Nikačević Hasci-Jare: https://www.instagram.com/agelast_/

Sandra Planojević: https://www.instagram.com/run_lola_run_7/

Audio: Marko Ignjatović

Instagram:

Galeb Nikačević Hasci-Jare: https://www.instagram.com/agelast_/

Sandra Planojević: https://www.instagram.com/run_lola_run_7/

Prethodne epizode

 • 253 - Mewing: tehnika oblikovanja vilice koja je postala internet senzacija | dr Mike Mew | Agelast 235 
  Sun, 09 Jun 2024
 • 252 - Atheist Rap: 35 godina | Agelast 234 
  Sun, 02 Jun 2024
 • 251 - Bajaga i Instruktori: 40 godina | Momčilo Bajagić | Agelast 233 
  Sun, 26 May 2024
 • 250 - Da li je Rio Tinto prestao sa radom u Srbiji? | Bojana Novaković | Agelast 232 
  Sun, 19 May 2024
 • 249 - Moj otac Pablo Eskobar | Juan Pablo Escobar sada Sebastián Marroquín | Agelast 231 
  Sun, 12 May 2024
Prikaži više epizoda

Više sport i rekreacija podcasta iz Hrvatskoj

Više međunarodnih sport i rekreacija podcasta

Odaberi žanr podcasta